Búcsú Béla Bácsitól

Életének 69. évében, 2022.11.28-án, súlyos betegséget követően elment közülünk Buczkó Béla, mindannyiunk “Bélabácsija”. Béla bácsi a Top-Fish SHE alapító tagja, majd 5 évig elnöke is volt. Nem utolsó sorban neki köszönhetjük a Top-Fish emblémát, melyet kitűnő grafikai képességének köszönhetően pillanatok alatt kézzel rajzolt meg, ezzel a mai napig is hozzájárulva egyesületünk arculatához.

Versenyek sokaságán vett részt országos és megyei szinten, egy-egy alkalommal kísérőként a nemzetközi mezőnyben is képviselte Magyarországot. Az országos versenyhorgász társadalom emblematikus figurája volt, az élversenyzés töltötte ki életének nagyobb részét. Fájdalommal vettük tudomásul, hogy “Bélabácsi” már az örök horgászvizeken látogatja a versenyeket, süti el azokat a poénokat, igazságokat, melyeket itt a földi életben megtanulhattunk tőle, és még évekig biztosan fennmaradnak. Isten veled Béla bácsi, szeretettel gondolunk rád.

Mély együttérzéssel: Krakkó Tamás

Krisztián így emlékszik édesapjára:

25 év, egy emberöltő, ahogy mondani szokták. Ennyi ideig alkottunk egy párt édesapámmal a vízpartokon. Osztozkodtunk sikerben, kudarcban. A sors úgy hozta, hogy párosunk mostantól ’egyesben’ kénytelen folytatni. A 25 év alatt egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor horgásztam nélküle. Az a pár alkalom is csak az utóbbi időben fellépő egészségügyi problémáival magyarázható.

Apa nélkül nem lettem volna az a horgász aki vagyok. Persze a halat én fogtam meg, de Ő biztosította a stabil hátteret és ha kellett támaszt nyújtott. A párosunk sokszor már fél szavakból is megértette egymást.

Legboldogabb és legbüszkébb minden kétséget kizáróan 2016-ban volt, amikor a Hollandiában rendezett európa bajnokságon a dobogóra együtt állhattunk fel és ünnepelhettük a bronzérmet.

A mindene volt a versenyhorgászat. Szeptemberben már nagybetegen követte az egyéni bajnokság döntőjének alakulását. Izgalommal várta a fordulók mérlegelésének eredményeit és utána együtt elemeztük a pillanatnyi állást és latolgattuk az esélyeket.

Aztán eljött november 28.-a…


Legfrissebb Hírek