Folyóvízi tavaszi keszegezés_2

Tavasz, karantén, húsvét, peca. A sikeres rakósbotos koratavaszi horgászatokat követően kimentem egy feederbotos tavaszi pecára is. Vonzó ebben a módszerben, hogy kevesebb cuccot kell cipelni, egyszerűbben és gyorsabban fel lehet készülni a horgászatra. Korai pecát terveztem, igyekeztem még szürkületben a partra érni. Úszós tapasztalataimra támaszkodva már otthon megkevertem az etetőanyagot, kidobozoltam a csalikészletet. Egyiket sem vittem túlzásba, törekedtem egyszerűen pecázni. 1 kg  etetőanyagot kevertem kb. 1 kg. földdel, melybe kevés vízilárvát tettem. A földnek a szúnyoglárva bejuttatásán túl fontos szerepe van abban, hogy a sodrás kevésbé mossa el a könnyű etetőanyagot.

Egyetlen deciliter pinki, mutatóban a csonti, ill. minimális mennyiségű tűzőszúnyog.

Kora reggeli nyugalom, gyönyörű fényekkel. Az etetést követő időszakban nem nagyon van kapás, így gyönyörködök a természet szépségeiben.

A kosárba vegyesen tettem az etetőanyagot és a földet, melyből kibukkan egy-egy szúnyoglárva. Az előző napok sodrásához képest lassult a csatorna, de a 35 grammos kosarat így is kívánta.

Elkezdődött…

A célhal ma is a dévérkeszeg volt, de… Az előző évekhez, évtizedekhez képest a csatorna áramlási sebessége megnőtt. Köszönhető ez az öntözési időszak beköszöntének, továbbá várható, hogy  a jövőben az öntözési időszakokon kívül is növekedni fog a csatorna vízszállítási képessége. Ez eredményezheti a halfauna változását, melynek első jele itt látható. Szilvaorrú keszeg.

Ezt az öklét a merítőhálómmal fogtam a növényzet széléből, s érdekességként csatoltam be. Régen találkoztam már ezzel az igazán kisméretű halacskával. Egyszerűen: szép.

A végelszámolás igazán eredményes pecát hozott. Gyönyörű dévérek, 3-4 törpeharcsa, szilvaorrú keszeg, és egy kis ökle. Remek peca volt feeder bottal is….

Üdvözlettel: KT.


Legfrissebb Hírek