Keleti-Kupa II. forduló

Egész napos, csendes, kitartó eső szél nélkül. Ez az időjárás fogadta azt a 14 versenyzőt, aki nevezett a Keleti-kupasorozat második fordulójára. Valamennyi versenyző dicsőségére legyen mondva, hogy az összes nevező megjelent a kora hajnali órában az előzetesen nevezők közül.  Ez már magában is sportteljesítmény.

Az első forduló tapasztalatait ismerve bizakodó voltam az átlagosan fogható halmennyiséggel kapcsolatban. A pálya két széle most is a legtöbb halat adta, amit természetesen meg kellett tudni horgászni ahhoz, hogy onnan az egyes helyezési szám kijöjjön.  Ezen túl a középső szektorban is voltak halas helyek, hiszen ezen szektor első két versenyzője 3 kg fölött tudott mérlegelni. Így az egy versenyzőre jutó átlagosan fogott halmennyiség elérte a 2.2 kg.-ot.   Így már lehet élvezetes versenyt rendezni, hiszen ez a fogott halmennyiség egyértelműen alkalmas arra, hogy a jobb, felkészültebb, motiváltabb versenyző kiválasztódjék a horgászat során. Az előző heti pontytelepítés hatására egy-két helyen megjelentek az egynyaras pontyok 20-30 dkg. közötti átlagsúlyban, a törpeharcsa jelenléte még nem volt számottevő. A türelmes és tűpontos úsztatás gyakorlóinak volt viszont keszeg, s egy-egy helyen megjelent a sneci is, mellyel már lehet számolni. Kis sűrűsége miatt még a balin nagyon zavarja, hiszen az etetésen megjelenő apróságok közé rendszeresen rabol, így egyetlen másodperc alatt zavarja szét a tudatos etetéssel botvégre csalogatott halakat. Jó hír viszont, hogy ez is változatosabbá és többsíkúbbá teszi a versenyzést a Keletin.

Nagyon élvezetes, izgalmas, gondolkodós fordulón vagyunk túl. Többször írtam már, hogy a folyóvízi pecát szeretni kell, hiszen itt merőben más a fogható halmennyiség egy tóhoz viszonyítva. Reményeim szerint ezt az átlagosan fogható halmennyiséget meg lehet tartani versenyről versenyre, s ki fog ennek a versenynek is alakulni a mezőnye. Látható, hogy huszonéves fiatalok is vannak a fordulókon, s egy-egy esetben eredményesen is tudnak szerepelni. Gratulálok nekik!

I.      Kovács Gyula 4820 gr.

II.    Buczkó Krisztián 4460 gr.

III.  Kovács Gergő 3120 gr.

Nagy örömünkre Buczkó Béla “bácsi” is megjelent a hajnali órában, s ahogy szokta, Süni mögött végignézte a versenyt. Szívünkön viseljük az egészségi állapotát, sokan, sokat gondolunk rá.  Veled vagyunk Béla ‘bá!

Jöjjön néhány hangulatkép a teljesség igénye nélkül….

Sajnos a partszakaszon a horgászszezonnal együtt megérkezett a szemét is. Nem hallottam még horgászt, aki bevallotta volna, hogy a horgászhelye köröl lévő szemetet ő dobta el. Olyat viszont már láttam, hogy egyes jóérzésű horgászok összegyűjtik azt, és a mások szemetét is hazaviszik. Ezt a kupacot egy horgásztársunk autója mellett összegyűjtve, hazautazásra készen fotóztam. Ugye ezt egy horgász hagyta itt?

 


Legfrissebb Hírek