Tagszövetségi Csapatok Országos Bajnoksága_2020

A Magyar Országos Horgász Szövetség megrendezte az 57. Tagszövetségi Csapatok Országos Bajnokságát, melyen ez évben 19 csapat vett részt. A finomszerelékes versenyhorgászok részére szervezett verseny egyfajta jutalomjáték egy nagyszerű és világszínvonalú versenypályán. Ezzel együtt fontos az eredmény, mert versenyezni csakis a győzelem reményével érdemes.

A megyei szövetségek csapatai 8 főből állnak. A csapatokat 15, 20, 25 éves korosztályos versenyzők, női és felnőtt férfi versenyzők alkotják, melyre megyénkből ez évben két fordulós válogató verseny lebonyolítását követően lehetett kvalifikálni.

Csapattagok: Győrfi Bence U15, Sorosi Péter U20, Kovács Gyula U25, Baróka Erika, Mészáros László, Dobos János, Kovács Antal, Sztányi Miklós, Felhősi István.

Az elutazást megelőző információgyűjtés alatt ez évben is a nagy mennyiségű pontyfogás volt a valószínű, ami az első és második edzésnapon megdőlni látszott. Míg apró halból a kb. 2 km hosszú versenypálya teljes szakaszán egyenletesen lehetett 10-15 kg. közötti mennyiséget fogni, addig a pontyfogás ezt a mennyiséget csak bizonyos helyeken tudta biztosítani. A teljes mezőny reménykedett abban, hogy az etetés hatására a horgászott pályaszakasz épül, de ez nem valósult meg olyan mértékben, hogy a kishalas technikát el lehetett volna engedni a pontyfogás mellett. Nehéz megbirkózni és elszakadni attól a  tudattól, hogy rakós boton horgászhatunk eredményesen pontyra.

Igyekeztünk, megpróbáltuk. Csapatunk a 19 megye közül a 18. helyen végzett.

Köszönjük a Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetségének a támogatást, továbbá a családtagok nagy mértékű segítségét a négy napos versenyhétvége alatt.

A csapatversenyt a Győr-Moson-Sopron megye csapata nyerte Heves megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye előtt. Gratulálunk a díjazottaknak.

Hangulatképek….

Üdv.: Krakkó Tamás


Legfrissebb Hírek