Tagszövetségi Csapatok Országos Bajnoksága_2021

A Magyar Országos Horgász Szövetség megrendezte az 58. Tagszövetségi Csapatok Országos Bajnokságát, melyen ez évben 18 csapat vett részt. Ez a finomszerelékes versenyhorgászok részére szervezett verseny egyfajta jutalomjáték egy nagyszerű és világszínvonalú versenypályán. A versenyen Magyarország megyéinek 8 fős csapatai indulnak kategóriánként válogatott horgászaikkal. A csapatokat 15 ill. 20 éves korosztályos versenyzők, női, veterán és felnőtt férfi versenyzők alkotják.

Csapattagok: Vilmányi Mátyás U15, Györfi Bence U20, Baróka Erika, Bánhegyi Zoltán (veterán), Dobos János, Kovács Antal, Sztányi Miklós, Hajdú Tamás, ifj. Kovács Gyula.

Csapatunk ambiciózusan és reményteljesen vágott neki a négynapos versenynek, mely két edzésnappal kezdődött, majd kétfordulós versenynapokkal folytatódott. Csapategységben, egymás iránti odafigyeléssel és tisztelettel, jó hangulatban zajlottak az edzésnapok. A versenyen használni kívánt felszerelés kiélesítésén túl már az első edzésnapon próbáltunk képet kapni az eredményesen fogható halfajokról, az optimális bothosszokról és az alkalmazandó etetőanyag fajtákról és mennyiségekről. Ennek eredményeként a csapat az edzésnapokat követő egyeztetéseken egy vegyes halas taktikában állapodott meg, mely szerint a pályán nagy mennyiségben jelenlévő kárászhorgászat mellett 2-3 ponty megfogását is tervezte. Az első versenynapon a kidolgozott taktika eredményes volt, hiszen 4 szektorban kiemelkedően jót horgásztunk másik 4 elfogadható helyezési szám mellett. Így a szombati napot a 12. helyen zártuk, ami ebben az erős mezőnyben a realitásokat tükrözi.

A vasárnapi napra hasonló taktikával készültünk, úgy, hogy a pontyhorgászatra nagyobb figyelmet fordítottunk. Jelenti ez azt, hogy a limitek összeállításánál túlsúlyba került a kukorica felhasználása, illetve a kategóriánként megengedett maximális bothosszokat helyeztük előtérbe. Sajnos ez a módosítás kevés volt, hiszen vasárnapra nagy mennyiségű ponty jelent meg a versenypályán, a korábbi napokban tapasztalt kárászdömping viszont csökkent. Még a jelentősen megerősödő szél ellenére is olyannyira eredményesen lehetett akár 13m hosszban is pontyra horgászni, hogy azt a korábbiakban biztosnak tűnő vegyeshalas pecázással nem tudtuk követni. Ebből eredt, hogy a második versenynapon szinte minden szektorban jelentős mértékben rontottunk, s a teljes versenyen a 18. helyen végeztünk. (1. Győr-Sopron megyei Szövetség, 2. FŐHESZ, 3. Csongrád megyei Szövetség)

Kettősek az érzéseink, hiszen egy jó mentalitású, megyei és országos bajnokságban is eredményekkel alátámasztott csapattagokkal vettünk részt a versenyen, nagyon sokat dolgoztunk a négy nap alatt, ennek ellenére az elfogadható eredmény elmaradt. Saját hibáinkon túl betudható ez annak, hogy egy világviszonylatban is nagyon erős magyar bajnoki mezőny résztvevőivel kell azonos szektorban versenyezni horgászainknak. Ezen túl napjainkra minden résztvevő nagyon megtanult alkalmazkodni a speciális feltételekhez a verseny során, illetve egyelőre nem rendelkezünk napi szintű tűpontos információval a taktikai felépítés terén. Talán ez az utóbbi hiányosság az, ami a legnehezebben pótolható.

Mindezzel együtt azt gondolom, hogy egy nagyon jó mentalitású, egymás sikereinek is örülni tudó, a csapatért sokat dolgozó társaság alapjait leraktuk. Igyekszünk fejlődni, de ehhez versenyzőinktől kell a minőségi versenyeken való horgászattal töltött idő növelése.

Köszönjük szépen a Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége által biztosított teljes körű támogatást!

 

 

Gratulálunk a dobogósoknak!

  1. Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége
  2. FŐHESZ
  3. Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Részletes eredmények itt olvashatóak.


Legfrissebb Hírek